Análisis de competitividad en las Pymes del subsector restaurantes de la ciudad de Cúcuta, Colombia
Artículo de revista
2020-08-06
Revista Espacios
Venezuela
Se analiza la competitividad de las Pymes del subsector restaurantes de la ciudad de Cúcuta (Colombia). La investigación tiene un enfoque cuantitativo y un diseño no experimental-transeccional. Participaron 25 restaurantes y se utilizó un cuestionario validado. Los hallazgos muestran que las Pymes del subsector restaurantes son competitivas a nivel regional, aunque debe mejorar en el control de la gestión de procesos y planes de mejoramiento. El subsector debe permanecer dentro de una estrategia conservadora con algunas modificaciones. The competitiveness of SMEs in the restaurant subsector of the city of Cúcuta (Colombia) is analyzed. The research has a quantitative approach and a non-experimental-transectional design. Twenty-five restaurants participated and a validated questionnaire was used. The findings show that the SMEs in the restaurant subsector are competitive at the regional level, although they need to improve in the control of process management and improvement plans. The sub-sector must remain within a conservative strategy with some modifications.
key words: SMEs, restaurants, competitiveness, tertiary sector, strategy.
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Analysis of competitiveness in SMEs in the restaurant subsector in the city of Cúcuta, Colombia.pdf
Título: Analysis of competitiveness in SMEs in the restaurant subsector in the city of Cúcuta, Colombia.pdf
Tamaño: 492.2Kb
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